single-image

Hvordan skal afskedsceremonien foregå?

Står du og skal planlægge en begravelse på Bornholm? Som pårørende, kan det være svært at finde ud af, hvordan og hvorledes med en begravelsesceremoni, og ofte vil man også gerne være med til at sætte sit og den afdødes præg på begravelsen eller bisættelsen. 

Ofte vil man gerne, at ceremonien bærer et personligt aftryk, som reflekterer den afdødes liv, hvilket også er grunden til, at der kommer flere og flere unikke afskedsceremonier. Men hvilke muligheder har du som pårørende, for at designe en afskedsceremoni? For det er vigtigt, at i som pårørende, står tilbage med en følelse af, at have sendt jeres afdøde videre på en god måde, for i får ikke en chance til.

Det personlige udtryk

Uanset hvilken måde, du og din familie ønsker at tage afsked på, vil musik, digte, personlige taler, billeder, videoindslag og breve altid hjælpe med at give et personligt og unikt præg til ceremonien. Det kan være, at tegninger fra børn og børn skal være i kisten, at i ønsker at dekorere kisten eller urnen på en bestemt måde eller evt. gøre det under eller efter ceremonien, som en måde, at bringe de efterladte sammen. Dekoration af kisten kan f.eks. være smukke blomster i den afdødes ynglings farve.

Begravelse uden kirke

Hvis ikke du, eller den afdøde ønsker en religiøs ceremoni, så er det muligt at rykke begravelsen ud af kirken. Det gør, at der ikke er den samme ramme, som du skal tage hensyn til, når det f.eks. gælder valg af lokation. Det kan foregå i et forsamlingshus, et kapel, i naturen eller i hjemmet, alt efter, hvad i ønsker. Der er meget få grænser for, hvad der kan lade sig gøre, det vigtigste er bare, at ceremonien foregår ugeneret. 

Ceremonien kan både holdes med en kiste, en urne eller blot være en mindehøjtidelighed.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.